Over Apres~Ski

Wintersportclub Apres~Ski vindt zijn oorsprong in 1980 met een paar medewerkers van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. De eerste reis ging naar het Sauerland.
Het jaar erop ging men voor het echte werk naar Oostenrijk en dat is tot heden altijd zo gebleven. Ik ging in 1988 voor het eerst mee. Toen de organisator de reis niet meer kon combineren met zijn werk heb ik in 1996 de organisatie overgenomen.

De reis is niet-commercieel. Dat wil zeggen dat het tegen kostprijs is en dat ook ik als organisator gewoon mijn eigen reis betaal. Ik regel het onderdak, het vervoer en de skipassen. Nadat ik bij aankomst op zaterdagmorgen de skipassen heb gehaald is het voor mij ook vakantie. Deelnemers zijn volwassen mensen die best zelf hun zaakjes kunnen regelen. Alleen bij echte problemen zoals een ongeval met lichamelijk letsel ben ik herr ‘Reiseleiter’.

Adverteren doe ik niet. De deelnemers komen van mond-tot-mond reclame.

De reis is uitermate geschikt voor alleenstaanden en alleengaanden. De leeftijd van de deelemers varieert zo tussen de 50-75 jaar. Een klein beetje verjonging zou wel eens kunnen.
Op het hoogtepunt gingen er ooit 42 deelnemers mee in de bus. De laatste jaren is het een stukje minder, zo tussen de 15-20 deelnemers. Maar dat maakt het niet minder gezellig.

Belangrijk is ook te weten dat de reis is op basis van 2-persoonskamers. 1-persoonskamers zijn zeer schaars. Meestal heb ik er wel 2 of 3. Toewijzing doe ik op het allerlaatste moment op basis van het aantal deelnemers.

De praktijk is dat bij een voorspoedige reis we op zaterdagmorgen in alle vroegte al op de plaats van bestemming aankomen. Nadat ik de skipassen heb gehaald ‘geht’s loss!’ Al met al staan we van de 10 dagen die we uit-en-thuis zijn 8 dagen op de skies. Als afsluiting is er op zaterdagavond het Apres~Ski diner en dan is het wachten op de bus die ons weer richting Utrecht brengt.

Lijkt deze opzet je wat en wil je mee? Kijk dan onder Reizen voor de actuele informatie en boekingsformulier.

Eef