Geslaagde reis Pettneu 2019

De laatste week van januari togen we met 20 deelnemers voor het 3eachtereenvolgende jaar naar Hotel Alpina in Pettneu am Arlberg. 5 deelnemers reisden met eigen vervoer en kwamen later aan dan de buspassagiers.

Na een voorspoedige heenreis stond er bij aankomst een heerlijk ontbijtbuffet voor ons klaar. Eef inventariseerde nogmaals en haalde de skipassen. Hierdoor stonden we al voor 12 uur op de skies in St Anton. Zaterdagmiddag en zondag arriveerden ook de andere 5 Apres-Skiers.

Maandagmorgen gingen we vol aan de bak met 20 op de skies. Helaas hadden we aan het eind van de dag de eerste blessure. Cees moest de volgende ochtend naar de arts. Ze nemen geen halve maatregelen en stuurden hem direct door naar de Klinik voor een MRI-scan van zijn schouder. Gevolg: 3 dagen niet skiën en de verzekering € 1000 lichter. Hetzelfde overkwam PeterS op dinsdag. Zomaar de diepe sneeuw in naast de piste bij slecht zicht. Het pistenbordje met de pijl naar links stond nog geen meter naast waar hij lag. Helaas mistte hij daardoor de toer naar Lech op donderdag. Tot zover de ongemakken.

We hebben 8 dagen van de 8 kunnen skiën. Een 100% score dus weer. Het weer was wisselend. Een beetje 50-50. Maar als het moest, zoals de dag naar Lech, dan was de zon onze grote vriend. Net als op de laatste dag. En dat is de dag die blijft hangen…

De dag van vertrek, zaterdag, begon soepel. Iedereen was tijdig van de kamer, de zon scheen en dus op naar de piste. Rustig aan, kopje koffie met een stroopwafel. Afdalinkje, lunch en nog even genieten van het zonnetje op het terras hoog op de berg. Bij de laatste afdeling werd het dan toch nog mistig en sneeuwde het. Maar daar maalden we niet meer om.

De avond begon met het traditionele Apres-Ski diner om 18.00 uur. En dan wachten op de bus die ons rond 20.00 uur zou komen halen. Maar….. Eef werd eind van de middag gebeld door de chauffeurs dat het wat later werd want ze stonden vast met hun heenpassagiers op de Brennerpas. Het zou wel eens een latertje kunnen worden. Uiteindelijk werd het latertje een extra overnachting in het hotel, waar inmiddels al onze kamers bezet waren door nieuwe gasten. Het hotel deed niet moeilijk en dacht mee. We mochten slapen in 2 privekamers, de relaxstoelen in de sauna en op de banken in het restaurant en de lounge. En dat alles zonder extra kosten. TOP van hotel Alpina in Pettneu. Van harte aanbevolen!

Zondagochtend dan eerst nog maar een keer het ontbijtbuffet en de Konditorei. Geen straf. Uiteindelijk stapten we om 13:15 uur in de bus. Zo waren we dus niet op zondagmorgen om 08:00 uur terug in Utrecht, maar om 02:00 uur maandagnacht. Een verhaal waar we het, net als de 3 dagen ingesneeuwd vorig jaar, nog lang over zullen hebben!

Al met al hebben we wederom (24e keer) een succesvolle skiweek beleefd met elkaar. Leuk ook dat de 5 nieuwelingen en de 2 ‘herintreders’ zich direct thuisvoelden in de groep. Naast al het skiplezier was het beregezellig het apresskiën en daarna.

De plannen voor 2020 zijn al in de maak. Wederom de laatste week van januari. Doel is een ander skigebied, maar als dat voor 1 juni niet lukt dan gaan we nog een keer naar Pettneu.