Wadlopen naar Ameland

Onder ideale weersomstandigheden liepen Ruud en Eef met leden van de WVMN en Cor’s Feestje naar Ameland.

16 deelnemers melden zich ’s ochtends om 10 uur bij de pier bij Holwerd.
Rond 11 uur liepen we achter de gids naar het startpunt. Wij waren als groep samen met een groep Italianen waarvoor dit een wereldervaring moet zijn geweest.

De oversteek van 12 km duurde 3 uur. Door slik, diep slik, oesterbanken, zandbanken met en zonder water en stroomgeulen bereikten we iets na 14:00 uur Ameland. En dat alles met alleen maar zon en een licht windje. Beter kon niet.

Eenmaal op Ameland liepen we naar het Noordzeestrand aan de overkant van het eiland. Hier spoelden we ons af en konden we naar Nes voor de boot terug naar het vaste land. Bijna iedereen ging op de platte kar achter de tractor. Eef en Frans hadden er nog geen genoeg van en gingen te voet langs de vloedlijn naar Nes. 10 km verder troffen ze daar een deel van de groep op een terras. Hier werd het vochtpeil op nivo gebracht en kwam er sate en pannenkoek op tafel. En dan terug naar de boot van 19:00 uur. Nog eens 3 km lopen met toch wel ietwat vermoeide beentjes.

En dan zit het erop. Helaas was het restaurant gesloten. Geen bakkie koffie dus. Dan maar snel naar de auto en een uurtje of 2 terugrijden naar het Utrechtse.

Een mooie dag en ervaring. Alle deelnemers zijn ‘geslaagd’ voor hun inburgeringscursus en mogen zich nu een echte Hollander noemen. Zonder een keer wadlopen ben je dat natuurlijk (nog) niet……

Eef heeft foto’s gemaakt en ze in een album geplaatst.

Zie ook het artikel en fotoalbum op de website van de WVMN